Corridor
Title

Medium



Size

Where/when

'Corridor'

installation with
aluminium frame and
30.000 meters of
fishline

1000x90x210cm

Gosford House, Longniddry, Scotland, June 1999

The Scottish landscape was my main inspiration for the installation 'Corridor'. While walking in nature I was sometimes caught in a thick mist. Scottish fog appears and disappears so rapidly you just can't grasp it. As far as form is concerned, I experience fog as an 'in between' zone; a situation between dream and reality. One drop of fog would not strike the eye, but thousands of them create a surreal atmosphere. Because of this I made an 'in between zone' in the shape of a long corridor (1 decametre), that goes from one pole/room/moment to another pole/room/moment. Thousands of parallel stretched fishlines form together the walls and roof of the corridor. One fishline is extremely fragile, but a lot of them are able to create a field of tension between two poles.